TITUS BRANDSMA MEMORIAL WANDELTOCHT
OP ZONDAG 26 JULI 2020

Titus wandelen1 (4)

Ter herdenking aan de sterfdag van de zalige pater Titus Brandsma (Dachau 26 juli 1942) kunnen belangstellenden op individuele basis een Titus-wandeltocht lopen door en rondom Bolsward. Deelnemers lopen onder andere langs de boerderij op Ugoklooster net buiten Bolsward, waar Titus Brandsma op 23 februari 1881 is geboren als Anno Sjoerd Brandsma. Men loopt verder langs diverse plekken die verbonden zijn met het leven van Titus.

Deelnemers verzamelen zich op zondagmiddag 26 juli 2020 tussen 12.30 en 13.30 uur op het plein bij de ingang van het Titus Brandsma Museum aan de Grote Dijlakker 11 te Bolsward tussen 12.30 en 13.30 uur. Op dit plein, dat ligt voor de naast het Titus Brandsma Museum gelegen Sint Franciscusbasiliek, is gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Geïnteresseerden kunnen in de basiliek (vóór de wandeling) tevens een korte film bekijken over het leven van pater Titus.

Hieraan voorafgaand is er in de basiliek om 11.00 uur een eucharistieviering ter gelegenheid van het patroonsfeest van de Zalige Titus Brandsmaparochie.

N.B.: Voor het bijwonen van de eucharistieviering in de basiliek dient u zich apart aan te melden via de ticketshop op de website van de Zalige Titus Brandsmaparochie (www.zaligetitusparochie.nl).

Vanaf 13.30 uur lopen de wandelaars individueel – en uiteraard op gepaste afstand van elkaar  in verband met de corona-maatregelen – de circa 7 kilometer lange Titus-wandelroute. U dient zelf zorg te dragen voor drinken en proviandering.

Deze route kunt u op uw smartphone downloaden via de app ‘IZI-travel’. De routebeschrijving is die middag tevens op papier verkrijgbaar.

Onderweg worden op een aantal plekken korte teksten van Titus voorgedragen.

Zo staat deze tocht in het teken van Titus Brandsma, die ook in onze tijd nog  steeds mensen over heel de wereld inspireert. Onder anderen op het gebied van spiritualiteit, vrede, rechtvaardigheid, journalistiek en onderwijs.

Wilt u de film bekijken en/of meelopen?
Opgeven kan maar liefst op drie manieren.

1.       Geef U gemakkelijk op via het formulier handR3
2.       via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.titusbrandsmamuseum.nl

3.       of telefonisch via (0515) 57 23 23.

 

Het maximum aantal deelnemers bedraagt voor de film 75 personen, en voor de wandeling 100 personen.

De deelname is gratis.